Ondanks dat we een kleine vereniging zijn met slechts 270 leden en 4 seniorenteams, hebben we te maken met drukbezochte thuiswedstrijden van het eerste elftal. 600 bezoekers is dan eerder de regel dan een uitzondering. Op zo'n dag zijn er zeker 10 mensen nodig die in en om de kantine willen helpen, en die hebben we nu niet. Wellicht zal het in de toekomst dus voorkomen dat de kantine niet open is. Als vereniging loop je dan een hoop inkomsten mis, maar ook voor de spelers, supporters, sponsors en andere toeschouwers is de veelbesproken 'derde helft' toch wel een cruciaal onderdeel van hun weekend. Begin dit jaar heeft een aantal spelers van Hoek geholpen achter de bar. Zoiets is natuurlijk fantastisch, zowel voor ons als voor de supporters. Maar we zouden eerlijk gezegd liever de vrouw, moeder, vader, vriend, etc. van de spelers zien helpen, want de piekmomenten zijn grotendeels al voorbij wanneer de spelers uit de kleedkamers komen.

Wat houdt een bardienst in?

Je begint meestal om 13:00 uur. Het is dan nog rustig en je kunt samen met de andere vrijwilligers alles voorbereiden. De piekmomenten zijn vlak voor de wedstrijd, tijdens de rust en tot een uur na de wedstrijd. We verkopen voor de wedstrijd veelal koffie, thee en blikjes frisdrank, maar na de wedstrijd wordt er, zeker na een overwinning, ook geproost met een biertje of wijntje. Tijdens je bardienst krijg je een aantal consumpties vergoed, waaronder een snack met friet of een broodje. Om 19:00 uur sluit de kantine, dan ruimen we samen alles op en gaan de laatste bezoekers de deur uit. Als alles klaar is nemen we vaak met zijn allen nog een sluitdrankje, maar dat is natuurlijk optioneel. Je kan er zelf voor kiezen of je bij wedstrijden van het eerste elftal wil helpen of juist de andere zaterdagen, wanneer het minder druk is. We zijn dringend op zoek naar mensen die dit 1 of 2 keer per maand willen doen.

Wat maakt het vrijwilligerswerk nou zo leuk?

Wat mij het meest aanspreekt in dit werk is dat je veel mensen leert kennen. Op rustige momenten kun je vaak een gesprek voeren met mensen die aan de bar zitten of vanuit de kantine naar de wedstrijd kijken. Zo ben je meteen weer op de hoogte van de ins en outs rond de vereniging en je dorp. Mede dankzij onze vaste DJ en de supportersvereniging zit de stemming er eigenlijk altijd goed in. Bij de wedstrijden van lagere elftallen heerst er een meer intieme sfeer; iedereen kent elkaar en dat maakt het erg gezellig. Samen met de andere vrijwilligers ervaar ik vaak een gevoel van saamhorigheid; dat je het als team voor elkaar krijgt de kantine draaiende te houden. Natuurlijk hebben we momenteel ook in en om de kantine te maken met Coronamaatregelen en beperkingen. Maar ook nu hebben we mensen nodig!

Heb je nog vragen en/of interesse om ons team te versterken? Stuur dan een berichtje via WhatsApp naar 06-15317189 of meld je aan bij één van de huidige vrijwilligers!